Voedingsadvies

Gezonde voeding is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Mijn topsportcarrière heeft me geleerd keuzes te maken welke voeding wanneer te nemen om mijn lichaam optimaal te laten presteren. Hierdoor ben ik me steeds meer gaan verdiepen in voeding en heb ik de opleiding tot 3 care specialist en sportvastencoach gevolgd. Mensen begeleiden om gezonde voeding en beweging in te passen in hun dagritme, om uiteindelijk fit te worden en meer energie te krijgen, is wat ik graag doe.

Daarnaast kan ik je helpen bij specifieke klachten zoals bijvoorbeeld gewichtschommelingen, buik en darmproblemen en bloeddruk- of cholesterolverhoging.

Samen gaan we plan op maat maken voor jou! Het doel is om binnen 6  tot 8 weken al een verbetering te kunnen ervaren.

Voor meer informatie kun je contact met me opnemen via jorienvoorhuis@hotmail.com

Waarom zou je beginnen met sportvasten?

Waarschijnlijk was je nooit bij sportvasten gekomen als je tevreden was geweest met de situatie waarin je zit. Het is belangrijk om te begrijpen wat de achterliggende gedachte is, zodat je de juiste voedingskeuzes gaat maken en niet terug gaat naar waar je vandaan kwam.

Tevens begeleid ik mensen tijdens het sportvasten!

Wat doet sportvasten?

Suikerbehoefte verminderen is het grote effect van sportvasten. Het lichaam gaat herkennen dat je helemaal niet zoveel suiker nodig hebt. Suiker is een brandstof, maar eentje die heel snel op is. En als de brandstof niet gebruikt word door lichamelijke inspanning, dan wordt het opgeslagen in gevaarlijk vet. Sportvasten werkt dus tweeledig, je suikerinname en behoefte(vasten) wordt lager en je verbranding van suiker( sport) word hoger. Suiker zit in heel veel producten, waar je vaak niet van verwacht dat het daarin zit.

Wat is de methode?

sportvasten-02

Het is een 10-daagse methode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker. Dit wordt de metabolic switch genoemd.  Het is vooral een impuls om een gezondere levensstijl te krijgen voor een lange tijd. Vitaliteit, een betere conditie en verlies van overtollig gewicht, zijn blijvende effecten. Om dit te bewerkstelligen ga je sporten tijdens de vastenkuur.
De metabolic switch wordt aangezet door een poeder die ervoor zorgt dat je de switch kan maken, dit poeder los je op in water en drink je gedurende de dag. Daarnaast neem je de supplementen die zorgen dat je genoeg mineralen en voedingsstoffen binnen krijgt.

Hoe werkt de sportvasten kuur?

Het sportvasten is een 10 daagse kuur die bestaat uit:

  • 3 afbouwdagen
  • 3 vastendagen (sapdagen)
  • 4 opbouwdagen

Daarnaast krijg je een vast voorgeschreven protocol met eten, drinken en sporten. Er is variatie mogelijk. Tijdens de kuur moet je dagelijks 30 minuten sporten.

Interesse?

Ben je geinteresseerd om een sportvastenkuur te gaan volgen dan kun je contact met me opnemen via 0622630893 of joriensportvasten@gmail.com.

Meer informatie over het Fittergy sportvasten kun je vinden op www.fittergy.nl

 

 

©2016 Jorien Voorhuis   |   Website ontwikkeling: Webton.nl