Ik stop met schaatsen

Familie en vrienden, trainers, medeschaatsers, sponsoren en alle andere mensen die een bijdrage hebben geleverd aan mijn prestaties, bedankt voor jullie steun en support!

Jorien Voorhuis stopt met schaatsen. De 32-jarige allroundster van Team Plantina heeft dat besluit deze week genomen. Daarmee komt een einde aan een 14-jarige carrière als topschaatsster. “Ik kan met trots terugkijken op een hele mooie tijd.”

“Het schaatsen heeft me veel mooie momenten en prachtige herinneringen gebracht”, aldus de Twentse. “Ik heb voor mezelf het hoogst haalbare bereikt en alles eruit gehaald wat erin zat.”

Voorhuis begon haar lange, succesvolle weg in de internationale topsport in 2003, toen ze juniorenwereldkampioen werd op de ploegenachtervolging en zilver won op de 1500 meter. In 2006 brak ze door bij de senioren, met een bronzen medaille op het NK allround.

In de jaren erna volgden nog negen podiumplaatsen op de grote toernooien. Jorien Voorhuis was een vaste waarde in de Nederlandse en internationale schaatstop. Vorig seizoen won ze tijdens de wereldbekerfinale nog zilver, op 0,03 seconde van het goud. “Dat zijn mooie dingen om op terug te kijken, maar het houdt ook een keer op. Dat moment is nu. Er begint een nieuw hoofdstuk in mijn leven, waar ik erg nieuwsgierig naar ben. Hoe dat hoofdstuk eruit gaat zien, weet ik nog niet, dat ga ik de komende periode ontdekken.”

©2016 Jorien Voorhuis   |   Website ontwikkeling: Webton.nl